vitaniejarimy200906.jpgPo minulovíkendovom dopravení Hašlerky z konzulátu v Žiline na dolniaky ma cez týždeň čakalo behanie po úradoch. Aby mi na Dopravnom úrade schválili “dovoz” Hašlera, musel som predložiť: (platné) KO, EK, STK, potvrdenie o zaplatení recyklačného fondu, kúpnopredajnú zmluvu, malý a veľký český TP (vďaka Bohu bol dovoz z CZ, takže bez úradného prekladu). Úrad mi za 3 dni dovoz schválil a dal mi nový slovenský TP so špecifikáciou voza, avšak bez údajov majiteľa. Potom som mohol so všetkými papiermi ísť na Dopravný inšpektorát na Kopčiansku, vystáť rad na časenku a nakoniec v okienku dostať od arogantného dopravného policajta nové Blavácke EČV (donedávna ŠPZ) a TP, kde som bol vpísaný ako majiteľ. Radosť to bola preveliká, poneváč úradník býva zväčša Poneváč 😉

Od Aru som vedel, že sa chystá v piatok do NZ pre svoju Paulínku, ktorá bola po ozdravnej kúre. Arouč s Majkym sa vlakom vybrali po ňu s tým, že rovno zo Zámkov zamieria, už v opravenom busíku, do zasľúbenej zeme, na Myjavu. Tam dobrí ľudia totiž zorganizovali vítanie Jari. So všetkým čo k tomu patrí. Takže nie len Morena išla dole vodou, ale aj remeselníci ako hrnčiar a prútikár boli, ohňová šou večer bola, čajovňa bola a koncerty boli. Výborné koncerty, ktoré dušičku pohladili a pohodičku priniesli. K tomu sa postretalo aj zopár Busdrajverov, podebatilo sa, popilo, pojedlo dobrôt.. Jednoducho vydarený víkendík 🙂 Vďaka všetkým!

Tu je ešte veľa pekných fotiek od Aru a od Peťa.

Po návrate z Myjavy ma v pondelok čakalo odstrojenie interiéru Hašlerky, na čom som v garáži strávil deň. V buse bolo treba demontovať kompletnú obytku, plus povyberať tonu navláčených vecí z letnej sezóny. Našiel som aj také, ktoré som už takmer oplakal 🙂 Všetko sa podarilo a busík som potom odviezol karosárovi Milošovi do Gbelov. Hašler bude po 3 rokoch vernej služby reinkarnovaný do vynovenej karosérie, ktorá by mala zasa nejaký ten rôčik odolávať proti najväčšiemu busáckemu nepriateľovi – korózii. Verím že ten mesiac, čo budem bez busíka, vydržím bez vážnejšej psychickej ujmy. Nebude to ľahké, zvlášť keď ostatní chalani budú žhaviť svoje mašinky, toš držte mi palce!

Čus Bus, Panďo.