19300 – 20000 Bubon

img_0620 Maly vylet do Skridel po samansky bubon zhruba po tejto trase.

Piatok : 19 300 km. Sadam do busika z Cubou malym nakupom a startujeme. Klasicka cesta po Kuty nicim nerusena ubehla. Po prechode do Ciech zacina krasna krajinka plna rybnickov. Drzim sa hranicnej ciary z rakuskom a paradny vylet dostava obratky. Po zastavke pri lietadielkach pokracujem z velkou chutou dalej. Nadherna cesta sa klukati pomedzi bunkre z prekrasnou vyhliadkou na kopce a zelene lesy. Odkladam vsetky myslienky do zelene a len tak po ceste prechadzam az po Vranov nad Dyji. Je mi luto ze uz nemozem zastavovat a fotit .. miesta krasne ale casu malo … saman povedal na 9tu ! :]
Asi 60 kilacikov pred cielom zacujem ranu … a po nej zvuk ako z Harleya.
Zastavim prezriem motor ..prvy pohlad nic neukaze. Opat nastartujem a pozeram co sa deje .. a vyletela sviecka. Volam majkymu ako je to zle .. Odpoved ja som nabehal 1500 km na 3 valce ale motoru to nepomaha … ma aspom troska potesila .. nemusim tu ostat. Zavolam Cubu a vyrazam za samanom.
Po opatrnej ceste a hladanie Skridel ma uz pred vchodom caka saman Mira. Jeho kludna tvar pozera na mna ako parkujem :] Po podani ruk a zoznameni sa mi vravel ze si myslel ze ide niekto na Harleyi :] Po vecery v spolocnosti mojich novych suputnikov nastava vecer zoznamovania. Osadka je to zaujimava .. manzelsky parik z dvoma detmi, par starych znamich a zbierka ostatnych :]
Po zoznameni sa nas Mira bere do meditacnej miestnosti kde ma v zapeti par udermy bubnu posiela na vylet do oblakov. Po “prebudeni” nam este ostava cas na bubnovanie na zbierku bubnov v meditacke a potom uz len noc v buse.

Dalsie rano po spolocnych ranajkach a teorii vyroby bubnu zaciname. Ukazka ako opracovat dreveny ram je asi posledne “vonave” susto :] Nasledne po ukazke Mira vybere 3 tyzdne nalozene koze a mozeme preberat. Smrad roskladajuceho sa masa a sliach z jelena je hnusna ale Cube sa evidentne paci a skusa cmajznut co sa da :] Cistenim mojho jelena sa zabavam v dazdi az do vecera. Pocas mojeho cinenia koze zatial Mira s pomocnikmy pripravili indiansku saunu. Po vecery sa zapali hranica a my sa pripravyme do sauny.

Indianska sauna ma par specifik … potna chyse je z dreva ma podobu iglu a jej vychod smeruje na vychod, kde po par metroch blci ohen. V strede je diera pripravena na rozeravene kamene. Vyzleceny sa pomaly sunieme do sauny kam prichadza prva varka kamenou. Po bubnovacke a rozdani vonavych bilin nastava kolecko priani. Postupne prichadza druha varka kamenou a s nou zelania pre najblizsich nasledne dalsia varka a zelania pre vsetky bytosti zeme. V saune sa spueva jedna indianska piesen za druhou doprevadzana bubnamy. Po stvrtej varke a cca dvoch hodinach potenia vychadzame von .. hadzem sa do mokrej travy a mojim telom prebieha triaska a prudko dycham je to uzasne. Po schladeni hrude a tvare sa obraciam na chrbat a pozorujem hviezdy .. je to neopisatelne blaho pre telo .. Potom uz len zohrianie sa pri ohniku a pomaly sa presuvam do busu.

Po ranajkach utekam dokoncit kozu a po jej oprani za asistencie Miru vyrabam svoj prvy samansky bubon. Ucim sa este ako na chrastitka a uz je tu obed .. pomaham pobalit co sa da a opustam toto super miesto. Berem jedneho kolegu do bliskeho mesta a za pomoci troch valcov sa postupne vraciam domov.Po prichode sa tachometer zastavuje na 20 000.

Myslim ze to bol jeden z velmy silnych weekendov a som vdacny za to ze som ho mohol zazit.

Tak som si prezil svoje indianske narodeniny :]

4 Comments

  1. Ancík

    Existuje priama úmera. Čím viac je drive smradľavý, tým je psia osádka busa štastnejšia.

  2. Pandero

    mmmmhmm, pekny tripik musel byt 😉 congrats ku prvemu ozajstnemu reportu, velmi ma potesil.. vtiahlo ma to do deja.. tu sviecku si nakoniec opravil? drzi?

  3. ARAG0RN

    To Ancik: Zistujem :]] len ci to wydrzim ja :]
    To Pando: nieje prwy ! Swiecku mi oprawil na zahrade typek z Ostrawy a masinka zase pradie ako macicka

  4. Pandero

    prvy ozajstny 😉 super ze paulinka predie, raxoty bude potom na MY robit asi len Baxar so svojim exotom :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2024 Busdriver

Theme by Anders NorenUp ↑