Mystika 2009

mystika2009_08Júúúúúj, tak takýto víkendík, to sa ozaj dá… Začalo to klasicky, Raga spomenul pred týždňom, že sa chystajú s busíkom na trance  festival Mystika, ktorý sa už pár rokov pravidelne koná v Blatnici pri Martine. Hoci sme museli byť v nedeľu u našich na Záhorí na oslave, neľutujem. Aj keď Hašler dostal opäť “na Búdku”, ako hovorí Ancík, tj. dostal riadne zabrať 🙂

Miesto konania fesťáku bolo nádherné, organizácia veľmi dobrá, atmoséra miestami ozaj mystická. Dva stejdže, hlavný na lúke a chilloutový pod borovicami na kopčeku. Veľmi šikovné sa mi zdalo riešenie, že v správnej budove kempu fungoval klasický slovenský bufáč s čapákom a mastnými šlehami typu placky, hranolky, klobása – a na kopčeku, na tráve v tieni stromov chillout zóna s čajovňou a vegetariánskym bufetom. Každý si došiel na svoje a tak vyzerala aj atmosféra medzi ľuďmi – priateľská, milá, bezprostredná. Milé bol stretnutie Lachkym, s ktorým sme sa prvý krát videli na MFF Myjava, v sobotu dobehol z pracovnej brigády na svojej chate aj Fras, ktorý sa hneď zapojil do diania.

Počasie akoby chcelo vyzdvihnúť mystický akcent eventu. V piatok bola tropická noc s jemným teplým vánkom. Do toho voňavý rozohriaty trávnik a úžasná scenéria hôr, pasienkov a nekonečná hviezdna obloha nad tým.. Sobotné ráno a doobedie pokračovala táto priam stredomorská idylka, boli sme na prechádzke v rozprávkovom lese, stihli sme aj “good morning jam” dvoch úžasných týpkov od Hlohovca (basa, gitara, looper). Poobede sa však strhli vetry a doniesli zimu a dážď a ziaľ aj správu o neštastí na trenčianskej Pohode. Na večer sa počasie skľudnilo ale sem tam popŕchalo, čo spôsobilo, že ľudia sa bavili prevažne v chillout zóne na stojáka tancujúc pod stanmi a debatujúc. A boli ešte bližšie k sebe…že by úmysel toho momentu? Menifestácia večnej duality, na považí smrť, na turci pohoda. Vyšší plán? Čo my vieme.. Môžeme sa akurát pokorne skloniť a vzdávať vďaku..

takže Vďaka.. 🙂

Pekný deň všetkým, Panďo.

6 Comments

  1. MAJKY

    Viem že to bolo skvelé!!! Bohužiaľ nedalo sa už prísť.

  2. fras

    dobre napisane, pand’o. nezazil som piatok, ale ty a Lachky ste mi to farbisto opisali. V buducnosti, pri konflikte terminov, je Mystika jasna volba.

    Salam Alejkum

  3. Pandero

    jojo kamo, aj pre mna uz bude Mystika jasna volba buduci rok 😉

  4. sloniik

    Ahoj, dakujeme za prijemne slova o nasom dietatku:) Verime,ze sa ukazete aj tento rok, mate sa urcite na co tesit:P

    Brano / Elephant (Spectral Sound, Mystika crew)

  5. Pandero

    cau sloniik, tak toto decko vam fakt vyslo 😉 respect.. urcite dojdem aj tento rok, Mystiku zaradim do nejakeho dlhsieho tripu po SK. btw, ako si zabludil na nas web?

  6. sloniik

    Uz ani neviem ako..asi som hladal nejake fotky z festaku, co sa niekam zatulali 🙂 a nasiel som toto 🙂
    tu je nasa stranka: http://www.mystikafestival.sk
    najdes tam komplet info…na nej sa este pracuje, postupne sa vyvija, hlavne islo o info teraz 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2024 Busdriver

Theme by Anders NorenUp ↑