plaveckezahori09_19Pohodový víkendík pri jazierku na Záhorí sa podaril s padáčkarmi. Tommy, lietač ktorý objavil aj čaro busíkov, sa ohlásil, či nedáme spoločný výlet niekam poblíž Blavy. Predpokladal som, že sa utáboríme na kopci niekde nad Sološnicou a budeme užívať babie leto. Podarilo sa mi na sparing zohnať jedine Vikiho, ostatní Blaváci boli preč, lebo kriesili Arovu pokazenú Pavlínku  a víkendovali u Pierka v Kremnici.

Viki zobral Tóna a mali sme spolu vyraziť z BA ale chalani sa šuchtali a bolo také pekné počko, že som nakoniec vyrazil sám (lebo som bol slamený na víked, Ľubka, môj verný copilot, bola na vinobraní). Stretli sme sa až na Bukovej, kde chalani okukli zraz tjunených VW Golfov a odtial sme spoločne vyrazili za padáčkarmi, kotrí nás navigovali cez mobil. Boli na úžasnom mieste, kotré som ešte nepoznal. A nebol to kopec. Najväčším prekvapením bol však Tommy, ktorý nás privítal na barlách a v korzete! Napriek tomu som uveril že paraglajding je relatívne bezpečný šport 🙂 Testoval totiž nejakú vytjúnenú šlehu – padáčik prototyp, keď sa mu stal oný úraz 😉  Vraj tandem, na ktorý by som rád išiel, je úplne bezpečný, aj keď na úkor obratnosti a výkonových parametrov. Toš uvidíme. Chalani sa chystajú v novembri na veľký výjazd do Indie, tak držíme Tommymu palce, nech sa dovtedy dá zdravotne do poriadku. Pripájam zopár fotečiek, možno doplníme nejaké neskôr.

Ďakujem všetkým za príjmené spoločné chvíle! A dodatočne sa lúčim s Tommym, Zuzkou, Braňom, Dunckom a ostatnými, lebo som to akosi nestihol 😉

Panďo