Rumunsko 2009

PENTAX ImageJe tomu už nejaká doba, čo sme boli busovať za hranicami všedných dní ale aj napriek tomu si dovolím…… Dali sme si s konzulkou dva rumunské týždne, ktoré začali na slovensko-ukrajinskej hranici. Dve hodiny na hranici SK-UA a päť hodín na UA-RO je kapitola sama o sebe, o ktorej sa nebudem rozpisovať…. Ukrajina je veľká krajina ale co sme zažili na “našich” cca 150 km si určite žiada väčšiu expediciu do vnútrozemia!!! V skratke – v Užhorode ma prekvapila smerová tabuľa “Bratislava”, predstavil som si, ze by to bolo opačne :), cesty….. Panďák mi tvrdil, že v Poľsku je to samý tankodrom….. starec, choď do Mukačeva :), ďaľej benzín….. v prepočte 0,6€!!! Páni, na UA nesvietiť!!!, páč uvidíte samé vystrčené prostredníky :))) atď….. Faktom je, že tieto zážitky nás motivovali, aby sme niekedy vyrazili na východ…
Rumunsko podla obrázkov…… Veselý cintorín, atrakcia, už slovné spojenie je trocha absurdné ale určite zaujímavé. Cintorín je stále funkčný. Ďaľej sme to vzali transylvániou, vedľajšími cestami k “drakulovému” rodnému domu, potom sme navštívili “Darcula Castle”, chválim miestny Vampire Camp, pekný čistý a útulný. Od Drakulu sme to mrskli cez kopečky až k moru, najskôr mesto Constanca, potom vychytená hipi pláž vo Vama Veche (hranica s Bulharskom). Tu sa nám prihovoril jeden pár, typek vraj dáva dokopy busa :).
Po pobreží smerom na sever sme čekli rekreantov na Mamaii a potom hajde do dunajskej delty…. Odtiaľ zas smer vnútrozenie a trochu kultúry vo forme najväčšieho stredoeurópskeho skanzenu v európe, tu nas prekvapil tiež veľmi príjemný kempík s bazénom, nehovoriac o kulaťáku, ktorý sa tam tiež zjavil….. Ľadová jaskyňa, kde sme sa pod holým nebom hrali v snehu aj napriek tomu, ze vonku bolo do 30°C…  Úprimne sme s výpravou spokojný, povestné žobrajúce deti sme zažili len v dvoch prípadoch (rozumej dva kusy detí), po rumunských kočovníkoch ani chýru ani slychu a kriminalita??? Spávali sme viac na divoko a sme tu, vobec si nemyslím, že je to nejak vypuklé. Čo ma fakt SRALO!!! boli kempy pri mori, plné dácií, z ktorých z každej do rána a na plné gule vyhrávala iná RO-Music…… !!!! Kúúúúúúrva to bolo…..bez šance na spánok!!! (alkohol nepomáhal)….

5 Comments

  1. Pandero

    juuuuj, parada.. dobre padlo v tejto zime 😉

  2. Tommy

    pekny vyletik, …na Ukrajinu si tiez brusim zuby 🙂

  3. konzul

    nabrus poriadne, ked sa prehryzies hranicou bude to v pohode… 🙂

  4. Ancík

    Veselý cintorín je naozaj veselý. Nikdy som nerozmýšlaľ nad tým, ako by mal vyzerať môj pomník na cintoríne, ale tento cintorím ma prinútil zamyslieť sa. Vidím, že možnosti sú nekonečné.

  5. Pandero

    konzul co to bol zac ten oranzovy/hnedy bus? holandania ci kto?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2024 Busdriver

Theme by Anders NorenUp ↑