Majkyho nový Hochdach – Obláčik

img_0175.jpgAko všetci chápete po predošlích udalostiach a návalu nových busíkov som nemohol inak ako si zaobstarať tiež niečo pre seba. O tomto busíku som vedel už rok, ale skôr som ho mal odložený pre niektorého z blízkych kamarádov. Ako však píšem, nedalo mi to, zhodnotil som vážnosť situácie a vyšlo mi z toho, že busík bude môj. Pozrel som si odložené fotky pozeral sa na ne a ja som bol stále viac a viac zameraný do modrobieleho busu…

 

EXPEDÍCIA

Stretli sme sa štyria neandertálci jedno upršané piatkové ráno, vyzbrojený všetkým čo nám bude treba na prežitie v buse v oblastiach nášho stredného slovenska. Počasie bolo celý čas proti nám, ale nám sa to zdalo už na druhý deň ako úplne normálna skutočnosť a v podstate už sme zažili spolu toľko, že sme sa iba mohli smiať a tešiť sa na výsledok tejto akcie. Zobrali sme to ako trojdňový výlet a namierili sme si to za Ďurom do Martina. Tu sme strávili spoločenský večer, ktorý mal pokračovanie v Amanite. ani vlastne neviem ako to ubiehalo, dni boli viacmenej rovnaké, každý deň lialo ako z krhly a bolo šero. My nasáčkovaný v buse a valili sme to naprieč krajinou. Ako obvykle vybrali sme sa na akciu bez štartéru (u mňa je to už prekliate), takže partička sa nevyhla výbehu do zpravidla najväčšieho lejaku a pome ho roztláčať !

no images were found

 

 

HOCHDACH

V nedeľu bol náš vytúžený deň, keď sme si mohli so sebou odviezť tohoto krásavca. Bol objavený blízko Konzulovho bydliska, takže sme sa nevyhli jeho návšteve. Zrovna sa venoval svojim záľubam v garáži, žiaľ smola sa mu lepila na päty. Od Konzula odchádzame spokojne dva busy, Miro riadil Amanitu ja som sa zoznamoval s hochdachom. Môžem povedať že vynikajúco jazdí, prfúkalo ma riadne ale stálo to za to… Jazda s každým ďalším busom je neuveritelný zážitok. Mohol som ich navzájom porovnávať a ja som bol stále viac a viac nadšený.

Momentálne je bus odparkovaný a nepoužívam ho. Užil som si na ňom zopár krásnych výletov a teraz ho bude čakať rekonštrukcia. Mám v pláne ho komplet odtrojiť, dať mu červený náter ala Amanita, a zrejme sa nevyhne prerábke ani vysoká nadstavba, ktorú si viem predstaviť využiť omnoho efektívnejšie. Vo výbave je dvojplatnička, trojkombinácia ladnička, umývadlo, kúrenie Truma (bohužiaľ predávajúci na poslednú chvíľu vymontoval ale nechal aspoň všetky rozvody a výduchy). Nie sú to náročné opravy snaď sa mi ich spoločne s chalanmi podarí uskutočiť do augusta, kde by som s týmto busom rád navštívil BOOM festival v Portugalsku.

2 Comments

  1. dušan

    Mám busa T2b obytný s vysokou strechou, potrbujem pomôcť, nemám štítok na karosérii a potreboval by som od Vás odfotit štítok ako vyzerá aby som ho vedel niekde zohnať. Mám už odfotený z netu resp. stiahnutý ale ten nie je dobre čitateľný a potrebujem vidieť na ňom všetky údaje. Nechcú mi to bez toho štítka prihlásiť. Bus je z Rakúska a tam štítky nemali a nikde mi ho nechce importér vystaviť. Skuste mi pomoct. Dakujem.

  2. bbeellccaannttoo

    Sorry,že písem sem,ale nenašiel som tu nijaký kontakt na váš Busklub 🙂 a tak by som sa chcel spýtať či by ste mi vedeli pomocť s kúpom Busíka?,či o niejakom neviete? S priateľkou máme taký sen,že si niejakého kúpime a staneme sa členmi klubu,ale zatiaľ je to len sen 🙁 najradšej niejakého v čo najpôvodnejšom stave 🙂 Dakujem 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2024 Busdriver

Theme by Anders NorenUp ↑