javorina__podkozince_09.jpgNa tento víkend padla pánska jazda na Myjavu. Chlapci v červenom buse vyrazili už v piatok a dali si oddychový večer pri jazere. Ja som sa k nim pridal v sobotu a vyrazili sme smer Myjava. Odviezli sme domov Doňu a Peťo sa išiel k rodičom zložiť a vychystať. My sme ho počkali v našej obľúbenej čajovni. Podvečer sme vyrazili na kopanice, smer Javorina, kde sme chceli nájsť vhodné miesto na tábor.

Prešli sme zopár nádherných chotárov, až sme skončili na jednej lúke nad Podkozincami. Už samotný názov bol sympatický 🙂 S Peťom sme navštívili pána domáceho, ktorému sme doniesli trojpivo a slušne sa spýtali, či môžeme na noc nechať svoje tátoše na jeho lúke. Súhlasil, dokonca nás zavolal na pokosenú časť lúky a upozornil, že je všade veľa “pijakov”. Myslel tým premnožené kliešte, hoci som sprvu myslel, že naráža na nás.. 😉

no images were found

 

8.6.2008 – Upršané ráno a heroický výkon v bahne!

Večer na kopaniciach bol čarovný, matička príroda nám mala čo povedať. Určite sa myjavské kopanice stávajú mojou pravidelnou destináciou, krásna príroda, krásni ľudia, čo si človek viac môže priať? Ráno sme sa zobudili do teplého letného daždíka, ktorý nám skomplikoval výjazd. Mokrá tráva je sviňa, a museli sme premyslieť strategický plán, ako šikovne nacúvať do cestičky v úvoze, kde boli na vyjazdených koľajach kamene, ktoré ako jediné boli schopné poskytnúť kolesám oporu na rozbeh. Vždy jeden šoféroval a ostatní traja tlačili. Podarilo sa nám dostať oba busy nazad na asfaltku, ale Majkyho Amanita to odniesla odrazeným výfukom, ktorý Majky rozgniavil pri cúvaní do úvozu 🙂 Bola to prdel a super sme si užili aj jazdu nazad do civilizácie. Ja som potom odprevadil Majkyho čatu do Jablonice, odkiaľ zamierili do Sladkovičova k Peťovej frajerke. Ešte som sa cestou domov stavil u našich na Záhorí po bicykel, lebo Konzul avizoval budúci víkend bike akciu pri Neusiedler See.

Vďaka všetkým!

Pandero