podmitrov08jar_17.jpgTohtoročný Podmitrov začal tak, že som do posledných minút nevedel, ako pôjde Majky. Stále menil kombinácie, ktorým zo svojich busíkov pôjde 🙂 Najprv mal ísť Hochdachom, na poslednú chvíľu s pomocou Viktora rozbehali Amanitu. Viktor má vo svojom modráskovi druhý domec riadenia, takže je tiež pojazdný. Ja som mal čerstvo namontované nové dynamo a remenicu, ktoré mi vymenil Sveťo. Partička sa teda mohla dať do pohybu, smer Vysočina! V Podmitrove nás mal čakať Konzul, ktorý vyrazil už v piatok doobeda. Cez mail sľúbil účasť Simon, ktorý to z Košíc mal z nás všetkých najďalej.

Nakoniec sme dorazili neskoro v noci, za Brnom sa Arovi vybil geret s navigáciou – vtedy, keď sme ho najviac potrebovali 🙂 Takže sme udržali tradíciu a trochu poblúdili. Najväčšia bomba pre mňa bola v ten večer, asi pol hodinu po našom príchode, niekedy o polnoci dorazila posádka z Košíc! Ten drak Simon zobral ešte 3 študentov, spolužiakov a dorazil na miesto! Paráda 🙂 Keďže Íri boli štyria, spali v stane. V noci zažili pravý busácky zážitok, keď sa Viktor niekedy o 4,00 hod. nad ránom rozhodol, že nebude mrznúť a pustí si v busíku bufík. Na to však potreboval naštartovať, pričom mu nedošlo, že pri jeho výfukoch je rozložený stan, v ktorom spia ľudia :)) WV Bus Praha rozložil svoj pojazdný shop, mne chalani doniesli držiak na bicykle, ktorý pôjde na zadné dvere – už sa teším.

Cez víkend panovala veľká pohoda, ako to býva na Podmitrove zvykom. V sobotu mal v pláne odísť Ara, ktorého mal Majky hodiť na stanicu do Brna. Chcel ísť na oslavu kamarátových narodenín do Orešian, avšak Amanita si to rozmyslela, nechcelo sa jej opustíť krásnu Vysočinu a tak sa rozhodla štrajkovať 🙂 My s Viktorom sme sa vydali na záchrannú misiu. Myslím, že Ara neoľutoval, lebo sobotný večer bol ozaj vydarený, nádherná akcia! Čapovali sme si pivko, fajčili šíšu, Simon sa zapojil do súťaže hod rezervou, kde postúpil do finále, takže o víťazovi rozhodol “rozsrtel” polystyrénovou doskou 🙂 Naši noví Írsko-izraelský kolegovia boli pozitívne prijatí komunitou busákov. Veľká vďaka Jirkovi a spol. za super akciu!

Arov odjazd – neodjazd a Viktorov presun na nový kemp plac 🙂

no images were found

 

V nedeľu sme sa v klídku okolo obeda vybrali na cestu nazad. Majkyho nepojazdný Bus sa rozhodli chalani ťahať Viktorovým modráskom. Majky neskôr referoval, že cestu zvládli rýchlejšie, ako keď išiel po vlastnej osi 🙂 My sme sa pripojili ku Konzulovcom, ktorí išli do Zoo do Brna. Pred Brnom sme sa odpojili a dofrčali k našim na Záhorí, kde boli kanaďania a nemčúri, tj. celá Hrazdo família, ktorým sa už krátila dovolenka na Slovensku. Párty víkend teda pokračoval, zvlášť sa rozbehli dievčatá, popíjajúce večer moravské vínečko na tarase 🙂 Domov do BA sme došli niekedy v noci, bol som totál vyštavený, ale veľmi spokojný 😉 Ďakujem všetkým..

Pandero