zmena:
SONS OF SOGTOWN sa presúva na august 2017 !

Dogtown je slangový názov pôvodne chudobnej surfovej časti Kalifornie, kde sa v 70-tych rokoch na šikmých stenách prázdnych kanálov, neskôr bazénov, začal formovať oldschool skateboarding. Surférske VW busy a beetle sa stali synonymom voľného života a putovania za vlnami a šialené žúry sa niesli v štýle Jimi Hendrix, Doors, AC-DC a podobne.

Tento free festival zjednocuje komunity, ktoré boli kedysi jednou. Surf, skate & longboard, VW Bus & Bug a nadšenci rockovej hudby 70. rokov. Sú to potomkovia niečoho, čo je pripisované práve Dogtownu.

Jägermeister uvádza prvý ročník free festivalu:

Sons of Dogtown

Miesto :
Divoká Voda Čunovo (tentokrát úplne inak)

1. Surf:
Prvá slovenská surfová vlna, lokáli ju volajú “Čuňovka” a vytvára sa prúdom rieky narážajúcim na nerovnosť na dne kanála Divokej Vody. Okolo tejto vlny vznikla za posledné 3 roky prvá slovenská surf komunita veľmi priateľských ľudí. Dokonca vznikli aj lokálni šejpery slovenských surfov Demon surfboards. Jazdenie na divokých riečnych vlnách sa stáva celosvetovým trendom. No stále je to underground, ako má byť. Na väčšine známych riversurf miestach je to zakázane. Jazdci nebudú len lokáli, ale aj Rakušáci, Nemci, Česi a hlavne Vy, ktorí to môžete bezplatne vyskúšať.
Pozor! Počas festivalu bude vlna 2-násobne silnejšia (kvôli uzavretiu vedľajšieho kanála), čiže bude v najlepšej kondícii, akej kedy bola a slušne nakopnutá. YEEEEAH.

2. Oldschool SK8boarding v prázdnom kanály:
Druhý kanál Divokej Vody, v ktorom nie je vlna VYPUSTÍME, VYČISTÍME a doplníme OLDSCHOOL PREKÁŽKY… bude sa totiž skejtovať na jeho betónovom dne, šikmých bočných stenách a rôznych dunách. Vrátime Skateboarding tam, kde vznikol. Na dno kanála.
Kanál má byť jazditeľný nielen pre Pro skejťákov, ale aj pre cruizristov (vozím sa na pivo) a longboardistom, ktorí môžu “posurfovat” šikmé bočné steny.
Všetkým doporučujeme mäkšie oldschool kolieska, ktoré sú aj tak trendom no dá sa tam jazdiť na hocičom.
Túto časť pre vás pripravujeme spolu s Asociáciou Skateboardingu Slovenskej Republiky a Slovenskou Longboardovou Asociáciou. Pre longboardistov bude pripravený aj jam na rovnej ceste s oldschool prekážkami a slide jam.

3. Zraz VW Bus, bug & beach buggy:
Hneď vedľa skejtového kanála sa bude konať zraz historických Volkswagenov typov Bus (transporter) a Beetle. Typický Bus T1,T2,T3 je už 50 rokov synonymom surfového kočovného života. “Parkujem tam, kde sú vlny a pracujem vtedy, keď vlny nie sú”.
Týchto vozidiel sa dochovalo v našich končinách len veľmi málo a preto veľká česť ľudom, ktorí ich zachraňujú. Tento zraz má byť najväčším svojho typu, aký sa kedy u nás udial. Na zraz sú pozvaní aj majitelia z okolitých krajín, čiže bude na čo pozerať. Predpotvrdené sú už aj veľmi vzácne vozidlá VW Beach Buggy (prerobený chrobák na plážovú buginu cca. 1970).
Ak máte vozidlo typu Transporter T1,T2,T3 alebo Beetle, Beach Buggy, alebo iné zaujímavé VW vozidlo, príďte prosím na tento jedinečný zraz.
Na zraze s nami spolupracujú naši dobrí kamoši z Busdriver.sk a písať budú o tom aj svetové historické VW media.

4. 60 & 70 rock legends revival party:
Jediný festival, ktorý bude celý v štýle revival kapiel z týchto rokov. Od začiatku dňa začnú hrať až do noci kvalitné revival kapely a uctíme si tým spoločne legendy ako Jimi Hendrix, Doors, AC-DC, Black Sabbath a podobné chuťovky. Práve sa stavia line up.
Okrem toho si zahrajú DJs zo skate a surf komunity, ako napríklad Tomáš Hafner, ktorý zahrá najväčšie bomby týkajúce sa surf hudby a rocku zo 70. rokov.
Móre info dôjde soon.

5. “Lokals custom shapers”:
Výstava slovenskej malo-výroby surfov a skejtov rôznych druhov od lokálnych šejperov.
Zároveň výstava umeleckej tvorby s použitím materiálov zo skate a surf.

6. !!! Oficiálna oslava 50 rokov značky VANS since 1966 !!!
Európska centrála Vans sídliaca v Čechách oslávi 50 rokov značky pravé na tomto netradičnom festivale. Ako? To sa dozviete onedlho.

Oveľa viac info čoskoro. ( best trick jamy, výhry, party info atď.)

Neprestávajte Loviť!

Festival sa udeje vďaka:
Jägermeister
Europa2
Divoká Voda
Cherry&Cherry events
Busdriver.sk
Asociácia Skateboardingu Slovenskej Republiky
Longboardshop.sk a Asociácia Slovenského Longboardingu
Vans
Meatfly
Demon Surfboards
Airmighty.com (vintage VW world top mag)
Riverbreak.com (riversurfing world top mag)
Boardlife.sk
Refresher.sk
Power magazine