Hossegor FR 2016

Z mojich pôvodných plánov spraviť si na konci leta pozvolnú pojazdnú párty smerom k Atlantiku o troch busích posádkach a viac než 10 luďoch, sa napokon stala sólo cesta priamo do Hossegoru.
Mojim plánom bolo ísť pozrieť kamaráta ktorý tam robí v jednom tamojšom bare nad centrálnou plážou, učiť sa surfovať a zažiť znova atmosféru Hossegoru, ktorá je celkom silná aj mesiac po sezóne. Súčasťou miestnej kultúry je velký počet obytných áut a hlavne vela VW busov aj prvej aj druhej generácie, ktorých výskyt tam na pobreží niejeje nijak výnimočným zjavom.
K Hossegoru tiež mimo kopy mladých ludí a surfuchtivých jedincov neodmyslitelne patrí aj celkom velký počet starých francúzskych áut a amerík, tiež v bežnej premávke.

Väčšinu áut som postretal na uliciach a šťastnou náhodou.
Natrafil som aj na jeden zraz ktorý organizoval “Combi Cruiser Club”, miestny autoklub zameraný na staré VW busy, popri výstave surfových dosiek (Art by Shapers)

A vyskytol som sa tam počas surfovej súťaže Quicksilver Pro France 2016, tú som šiel zopárkrát skuknúť tiež.

Zvyšok je zrozumitelný z fotiek. Užite si ich a možno sa aj nechajte inšpirovať k ceste do tohoto nádherného kraja, ktorý okrem vintage carspottingu ponúka aj mnoho iných krás.

 

2 Comments

  1. Pierko

    To vyzera ze to bol naaadherny vylet. Ja uz dlhsie planujem – Sarkanom za surfovanim takze ked som dopozeral fotky tak som slintal. Nadhera.

    Pierko

  2. Tonymania

    Juuj no zo sarkanom to bude ale ine posmakovanicko. Dovtedy budem mat aj ja dvojku jazdivu tym padom ta beriem za slovo a uz sme dve posadky na T2 smerom za surfom : ))
    Tak vyzera plan. Ci zas nepojdem sam sa uvidi az na mieste : ))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2024 Busdriver

Theme by Anders NorenUp ↑