Kremnica 2008

kremnica2008_20.jpgMinulotýždňový problém so zamykaním busa je vyriešený! Nové kľúče mi vyrobili podľa zámku, ktorý som vymontoval a doniesol kľúčiarovi s malou dušičkou. Mal som od Vikiho dobrý tip – kľúčová služba na Trenčianskej. Sú tam machri na slovo vzatí, za pár dní som mal hotové dva kľúče… … a busík bol na víkend “READY TO FLY!” 🙂

Vedel som od Pierka, že týmto víkendom začína týždňovú dovolenku na svojej chate v Kremnici, takže približný plán cesty sa mi črtal, už keď sme v piatok vyrazili kuknúť segru Ivu na maďare. Príjemne sme pokecali na verande ich pekného vynoveného domčeka, kým sme zaliezli spať do busa. Hoci sme obaja s Lubkou bojovali s virózou, pojazdný zamykateľný bus a Pierko na chate boli fakty neodolateľné. Ešte večer som teda písal Vikimu, či sa nepridá k nám a on súhlasil. Dohodli sme, že ráno o 9tej vyrazí na Modráskovi smer Galanta a odtiaľ pofrčíme spolu do Kremnice. Ráno síce Viki vyrazil, ale “zasekávala sa predná brzda” na jeho busíku, takže sa musel vrátiť do Blavy a opraviť brzdy 🙁 Keďže som nechcel príjsť o spoločnú jazdu s “novopečeným” busdrajverom (jelikož Viki mal čestvý vodičák!!) počkali sme ho po ceste v Arboréte Mlyňany.

Viki mal super tajming! Dorazil vysmiaty v správnom čase. Akurát sme po príjemnej prechádzke v arboréte vyhladovaní tlačili do seba sáčkový guláš, takže spoločným obedom sme odštartovali ďalšiu fázu víkendu – náštevu Pierka v Kremnici.

Video: Viki bravúrne cúva

Hoci bolo pod mrakom a sem tam spŕchlo, jazda pohroním bola príjemná. Pierkova chata je úžasná! Nielen že má vynikajúcu polohu – je v lese a pri tom je to peši do centra Kremnice cca 15 minút, ale hlavne v nej sídli osvietená duša. Miesto je nabité dobrou energiou. Pierko je aj veľmi šikovný remesleník, sám si vie spraviť všetky práce na chate. Za niečo vyše roka chatu celú prebudoval a buduje vo veľkom ďalej. Chce z nej vytvoriť miesto pre stretávanie priateľov, hodobný a iný umelecký performance, šport, opekanie a dobrú náladu. Jednoducho môj človek. Po privítacom poháriku sme večer išli do hisotrického centra, kde sme sa výborne bavili a neskôr sme pokračovali na chate. Po noci vo vykúrenom busíku sme sa spoločne naraňajkovali a delegácia z Blavy sa pobrala na spiatočnú cestu. Viki fičal na záhorie na rodinnú oslavu, tak sme sa rozhodli ísť zo Žarnovice na Hornú Nitru cez Velké Pole. Počasie sa ako na objednávku zlepšilo, krásne sme zadrajvili krajinou, odprevadili Vikiho na Záhorie. V oblasti sa však pohyboval ďaľší busdrajver – Ara! Ten si to fičal na rodnú hrudu z Opavy, kde bol vybavovať pepierovačky na svoju Paulínku. Takže sme došli poobede na Myjavu, kde nás čakal okrem Aru ďalší kamarát, Raga Juro. V čajovni sme si zahrali petangue a potom nám Juro ukázal krásne miesto v kopcoch nad mestom, odkiaľ je super výhľad, čím mi bolo ultra ulahodené (čo chápu tí, ktorí poznajú moju obsesiu výhľadmi)… Nazad do Blavy, 2 busy spolu s Arom, pri západe slnka cestou Brezová, Jablonica, Rohožník, Pernek.

Video: Chillout kopeček nad Myjavou

Čo k tomu dodať? Jednoducho GOOD TIME.. Ďakujem Pierkovi a Pajovi, za to že sú. Ďakujem Vikimu za super sparing 🙂 Ďakujem Arovi a Raga Jurimu za príjemnú spoločnosť. A Ľubke za to, že má so mnou toľko trpezlivosti :-* A ked som už taký patetický, tak Pánu Bohu, za to že môžem byť účastný tejto fantastickej hry..

Pandero

1 Comment

  1. Dravec M

    Hi guys, nasiel so vas excelentny web i vidim ze
    za par poslednych rokov sa busiafamily rozrástla i na rodnej hrude Ked
    viac casu bude i zos svojeho albuma coska prispejem. Momentálne na
    nezasluzenom odpocinku je moj busik T2 1973 modra color i caka na
    znovuvskriesenie. Je to projekt dlhodobejsi a tak uvazujem uz dlhsiu
    dobu od bratov zos Bohemie ci Moravie coska doveziem po vzore
    niektorých z vás. / ak viete o niecom jedlom tutak doma kazde info
    privítam/Naj sa konecne vozit mozem plnohodnotne.Dlho som vahal i
    prohlupil a posledné vlasy vytrhal ked som zbadal na busdriverovi ,,
    ARA kupuje busa ,, Od Davida mi prisiel strucny mail – prodano.Nuz taky
    je zivot rychlejsi pes je.e. Anyway chcem vás drahy bratia požiadať o
    radu ako to prebieha pri kupe auta zos CZ co sa vsetkých papiroch týka
    / nemam na mysli peneži/ aky postup zvoliť.Ked sa tam uz vyberiem aby
    som sa na prázdno nevrátil . Nieco som pocul o zrucnych ludoch pri prahe ale kde co kto nezachytil som.Vopred vrelá vďaka za odpoved. Do skorého zbusenia.
    Dravec M

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2024 Busdriver

Theme by Anders NorenUp ↑