pict1791.jpgUskutocnil sa dlho snivany sen cesta BUSom k moru… Neplanovali sme skoro ziaden postup cestovania, v sobotu skoro rano sme vyrazili smer BA – Rajka a cez Madarsko a Slovinsko sme sa dostali do Chorvatska, pokracovali sme smer Zagreb, Rijeka a smerovali na mesto Pula, kde sme mali info o kempe priamo na plazi. Nevedeli sme vsak bohuzial nazov kempu a tak sme sa nechali zaviest k prvemu. Cela cesta trvala 12 hodin a mala 670 km, cesty boli bez problemov prejazdne bez nejakych kolon (ak neratam obcasne kolony za BUSom). Po prichode do kempu sme si uvedomili ze sme presne v tom kempe o ktorom bola rec. Vybrali sme si miesto na pobyt a rozlozili siator.

Kemp je rozlozeny zhruba na dve casti. Jedna je cast so skoro celodennym chladkom a druha tzv. sunny beach ktoru sme zvolili. Relativne rovna travnata plocha s priamym vstupom a vyhladom na more. Slnko sice zhavilo nonstop od rana cca 8:30 az do zapadu, ale vsetko to vynahradzoval vanok vejuci od mora ktory robil svoje…

Jedine vzruso na plazi bolo kus horiaceho lesa, ktory museli hasit so vzduchu lietadlami a napodiv to bolo uhasene cca za 45 minut.

pict1858.jpgPovodny plan bol presuvat sa s niekolkodnovymi prestavkami po chorvatsku a poobzerat rozne kempy. Ako prvu variantu sme zvoili prepravit sa na ostrov Cres, ktory bol asi 90km vzdialeny od nasho tabora. Namahava a dlha cesta dopadla malo zadretim motora, ked som odstavil s prehiatym vozom na krajnici aby som zachytil sceneriu. Olej bol natolko riedky, ze na volnobehu necirkuloval a ako si tak fotim zrazu vidim cez fotak od motora kudole dymu. Takze utekam vypnut motor a modlit sa ze som to stihol na poslednu chvilku. Kampota bola tak horuce, ze nesla otvorit, podlozka pod SPZ bola zdevastovana a roztopena teplom… no nic zbytok cesty prebehol s otvorenou kapotu a chladenie bolo OK. Za par km sme dosli k trajektu ktory nas previezol na ostrov.

pict1897.jpgZ trajektu sme sa vybrali smer kemp Slatina, cesta bola opat narocna, prevazne stale prudke kopce vela uzkych serpentin, ale krasne prostredie. Do kempu sme sa dostali az za tmy a obsadii sme prve volne miesto. V momente ked som vypol motor dosla posledna kvapka benzinu v nadrzi (zly odhad alebo vypocet + velika spotreba). No vsetko sa to nejako poriesilo nasledujuci den rano a akonahle naskocil motor prasili sme spat do Pinety ktora nam uz bola domovinou. Kemp Slatina bol typ kempu ktory nemusim, postaveny na dost strmom kopci, bez vyhladu na more s trapnou betonovou plazou, ktoru sme videli iba na fotke z prospektov 🙂 Ziaden vietor od mora, ziaden vyhlad, iba teplo, krivy teren a neustale psycho cvrlikanie cikad alebo cvrckov…. S tymto vyletom sme ukoncili vsetky ostatne a zbytok pobytu sme stravili priamo na plazi v kempa Pineta.

pict1822.jpgJedina T2 ktoru som postrehol bola tohto rakusana ktory si to valil zo Skotska dole europou a dva dni pobudol v kempe vo vazane kde sa zjavne zohrieval od spiku kosti. Prehodili sme kratku BUSiu konverzaciu a rozlucili sa… Posledne rano v kempe, den odchodu 6:00 hodin rano a slnko sa derie na oblohu. Zvlastne tiche skore rano, vsetci este spia… Posledna fotka su ziskane trofeje z cesty dve vlajocky, jedna chorvatska druha erb mesta Pula.