12rozoberanie-motora_creva.jpgPo necelom roku kazdodennom jazdeni BUSom sa prejavuju prve vazne problemy s motorom, silne tecuci olej a hrmobitie niekde v utrobach. 😉 Prisiel cas Vianocny a BUS si vypytal opat go motora. Tentokrat mi to navrhol uz spriazneny Pedro a rozhodal sa to vziat do vlastnych ruk. “Dikez !;-)”  Dohodli sme to za idealnych podmienok a behom par chvil bolo rozhodnute co dalej.

Plan je rozmontovat motor, prehodit vecicky do uz predpripraveneho 1.6 bloku motora s klukovkou a loziskami. Takze novy blok, klukovka, loziska, vybrusy a tak …

9. 11. 2005

go_motora0005.jpgPedro zacal s pripravou bloku motora a klukovky. Podarilo sa mu zohnat 1.6 motor s rozmlatenymi piestami. Bol vsak velmi vhodny pre nas ucel a tak zaklad buduceho motora je pripraveny.

 

30. 11. 2005

pict0433.jpgDohodli sme termin a podujali sa na operaciu vytahovania motora pri nizkych teplotach. V podstate vsetko islo bez nejakych problemov cele to trvalo asi 35 min. a na fotkach je zhruba aj jasny postup 🙂 Treba na todrevene kliny pod kola na zaistenie busu, zdvihak, kybel na olej, lampu, Pedra,nejake kluce a specialny zdvihak nazvem ho zaistovaci stvornohy 🙂 Potom to vsetko ide oka bez problemov.

Motor aj s Pedrom trebalo odviezt tak kam patria (na busiu chalupu) a mne nastaly chvile ked si mozem popiskovat a motor sa zveladuje. Takze neostava mi nic ine ako popiskovat si do prvej zaplavy fotiek rozobraneho motora…

12. 12. 2005

Tak je to tento datum nebudem s k tomu moc vyjadrovat, hadam len tolko ze pricina problemov je zrejma z fotiek loziska… Blok motora je odpisany komplet ako sa predpokladalo.

20rozoberanie-motora_celkovy-pohlad.jpgVeci sa pohli motor je rozlozeny no a teraz nasleduje presne opacny postup a mne neostava zase nic ine ako sa starat o webu a cakat na nove fotky ktore budu znamenat pokrok !!!

26. 12. 2006

start-motora5.jpgDosla radostna sprava od Pedra motor je poskladany a dokoncz sa zda byt plne funkcny!! Takze ide uz do finale a bude naslodovat posledna etapa a to privezenie motora do BA a jeho nahodenie na BUS. Tento termin je stanoveny na 3. 1. 2006.

Trapime sa dalej

pict0582.jpgTak des a hruza. Tuto kapitolu dokoncujem dlho po dokonceni GO, lebo to co sa dialo dalej som uz radsej velmi rychlo zabudol… Dodatocne sme museli menit este palivove cerpadlo, rozdelovac, zotrvak a niekolko x krat menili gufera ktore sa stale a stale nicili a zda sa ze az vymena zotrvaku a opatovna vymena gufera bolo to prave orechove. Takze ja to tu zhrniem do par obrazkov nema vyznam to tu rozpisovat a s prezitymi zazitkami pri minusovych mrazoch dockam dufam dlasej ale snad dalekej GO motora III. 🙂

Hotovo

pict0664.jpgPo vytrvalom vymienani guferiek, trvalo nam to 3 weekendy, niekedy sme zhadzovali motor aj 3x za den sa dostavilo sladke ovocie  v podobe perfektne ficiaceho BUSu a nase zle nalady a vrasky sa zmenili na vyrehotane ksichty ktore sa v zime nadreli do umoru a vycerpania a v lete si budu moct uzivat za celu tuto hnusnu zimu !!! Na fotke BUSia farma u Pedra a BUS, ktory mal zabehavaciu jazdu na trase Bratislava – Zilina – Bratislava. Bez poruchy a zavady…

no images were found