simon_01.jpgKeď 12. decembra 2007 prišiel e-mail od Íra, ktorý študuje na Slovensku, nepomyslel by som, že o dva mesiace budeme mať nového parťáka 🙂 Pripájam prvé video Simonovho krásavca. Busíka kúpil vo vinikajúcom stave, kasňa, podvozok a motor s prevodovkou po GO. Chalan to aj potrebuje, pretože jazdí nielen po Československu, ale v lete sa chystá do Británie! Mimochodom, busa si v Írsku prihlásil bez toho, aby tam ten voz fyzicky bol – podotýkam legálne! Čo pre našinca, zdeptaného skorumpovanou byrokraciou, znie ako nebeská hudba..

Týmto mailom to začalo:

Dear Campers!

Forgive me but I dont speak Slovak. My Name is Simon, I am from Ireland, and I am currently studying veterinary medicine in Kosice. I have always loved volkswagens, and back in Ireland I own a 77′ 1200 beetle, which I fully restored some years ago. However, I really really want to buy a camper van in Slovakia! Its my wish to see more of your beautiful country, and of course I eventually want to drive home to Ireland in it. I am overjoyed to discover your excellent www.busdriver.sk website, and I hope my search for a VW bus is coming to an end. I would be very greatfull if you could inform me of any VW campers which are currently for sale. Although I am a welder, I have no access to a workshop here in Kosice, so I must buy a bus that is in good condition, ready to hit the road!

Many Thanks, Simon:)

Video – Simon`s new beauty:

Jablonné nad Orlicí (CZ), 18.2.2008

Samotná kúpa busa na Orlicku prebiehala nečakaným spôsobom. Po mojich skúsenostiach, keď mi vybavovačky a prepis busa v Prahe trvali 3 dni, sme tentokrát túto kalváriu absolvovali za neuveriteľné 2 hodiny! Petr, predávajúci, rozbehol frmol, keď sme sa na miestnom úrade dozvedeli, že za dve hodiny majú padla. S busíkom sme sa rútili do okresného mesta, kde Petr telefonicky naorganizoval STK, kontrolu čísiel, poistenie. Odtiaľ, už úplne vyšťavení a hladní po celodennom behaní, sme dorazili naspäť do Jablonného, kde nás úradníčky počkali 15 minút po záverečnej (!!) a prepis auta zrealizovali. Jednoducho to malo v ten deň všetko vyjsť 🙂
Foto hore – unavení, hladní a šťastní ako malé deti. Pandero a Simon s vývoznými značkami.

A tu je Simonov report v angličtine: Simon`s Report

Pandero