26530 – 27300 Rainbow Trip

img_0357 Vylet na Gemer alebo ako sme sli za hipikmi :]
Pri jednej z ciest na Myjavu presnejsie na Podlipovec som sa dozvedel ze sa ma kdesi na Slovensku udiat zraz Rainbow Family. Priznam sa rovno vela mi to nevravelo ale po par vysvetleniech o co ide (zraz hipie, deti kvetov alebo vyznavacov prirody … dosad si podla seba)
Okamzite som sa pozrel na Vikiho a bolo jasne ze tam nesmieme chybat. Male komplikacie nastali ked nam kamart volal ze tam bol ale nic nenasiel … hm couz nevzdame to nie ?
V piatok sme sadli do Paulinky a v Topolcanoch nalodili dalsieho clena ludsko zvieracej posadky a to Veroniku. Na webstranke v diskusii niekto spomenul ze na ceste konkretne v Hrusove sa kona folklorny festival Hontianska Parada. Jasne ze ako medzipristatie sme si to nemohli nechat ujst :] a porovnat z MFS na ktorych sme sa uz par krat radi vyskytli. Vylodenie posadky v podvecer prebehlo standardne … obhliadka terenu spotreba tekutin a zabava :]
Ranne vstavanie bolo vskutku zaujimave. Na obzore sa tahal neskutocne dlhy had svietiaci odrazom lucov od stovak okien. Zaplava aut zaplnala luku pod nami. Vedla nas sa v nakladom busoaute preberala particka Breznanov s paradnym bubnom z kvetinacov z IKEi … doost dobry bas :] O par minut sme si spolu vymienali nastroje a spoznavali sa. Kedze mena nieje to co si pamatam , radsej sa nebudem pokusat o predstavovanie. Jeden chalanisko zabavajuci nas od rana hrajuc na gytare a polospievajuc polorospravajuc co vidi s takym komentom ze necvrknut si bola velka namaha v najlepsom zadrel pome dole zarabat ide nam to.
Bolo jasne ze dnes sa nikam nepokracuje a tak sme sa pridali a dole medzi profikmi sme vybalili svoje fidlatka a spustili sme. Cuduj sa svete ludom sa to pacilo a postupne sa nam drobaky vo futrali len tak ligotali :] Na zaciatok to stacilo a na pivo tiez. Do vecera sme tych koleciek spravili … no dost :] Spokojny som zaspaval s pozitkom ako po prvej vyplate. Rano sme sa rozlcucili a pokracovali popri vode smer Gemer.
Z dvoch jazier po ceste sme sa nedostali ani k jednemu (zdroje pitnej vody) a tak sme zvolili obed v lesiku. Tam sme nasli potok s malym vodopadikom v ktorom sa bajecne schladilo telo busaka. Uzasna vec kto nezazil nech si zaradi do zoznamu MUSIM :] Toto super kupanicko nam z hlav vymylo maly incidentik s Organmy VB … Zastavil som sa spytat na cestu nacos som nafasoval fukacku a takmer pokutu za pasy :] Ale kedze videli chlapci UFO takze som to ukecal.  Po ceste sme este zahli na Polanu.
Za Detvou sme zabocili kamsi a skusili Andrejku v mobile … parada ako vzdy nesklamala a poslala nas kamsi do Andrejkova predpokaldam ze asi cestou pre bicykle pretoze normal autom po 30m koniec.  Paulinka ale nieje normal auto a tak sme nasli zvonicu a spravili par fajn fotiek. Navecer sme dorazili na misto parkovania aut pri rainbow. A tu som kusok precenil moznosti :] Vybrali sme sa dalej ze to na busiku dame.
Po kilaciku vcelku drsnym terenom sa zacala cesta este viac kazit … po par kaluziach a plackaniciach varvim Vikimu v poho mam retaze … hahaha presne to som mal povedat asi do minuty sme ostali v bahne na boku vyset. Nastal cas ukazat sikovnost nazuvania. Ale coto coto … velkost retazy na moju feliciu ktoru uz niekolko dos rokov nemam a velkost kolesa na busiku niesu ani nahodou podobne … takze smolka, zablateny ako prasce sme nakoniec Paulinku vyruckovali pomocou rucnej brzdy. Chuderku som pekne vytrapil ale nenehala nas v stychu a zmakla to. Po malom prieskume terenu som sa rozhodol auto nehat pri ceste v lese a ist pesi hladat tabor. Ten sme asi po kilaciku nasli av nom vela prijemnych ludi.
Okamzite sme zapadlli pozdravili sa a zistili ze sme dobre. Vratili sme sa k busiku nabrali nutne a v tabore rezlozili stan. Nebudem pisat vela ale poviem jedno kto nezazil nevie o co prisiel. Uzasny ludia v krasnej prirode Slovenska. Asi padesiatka ludkov z celeho sveta kazdym dnom pribudajuci a ubudajuci mali kazdy svoje velke charyzma. Po par dnoch stravenych tam som sa citil uzasne nabity.
Po ceste domov sme sa este zastavili v Banskej Bystrici s casti neumyselne … dosiel mi zase raz benzin a tak som si spravil prechadzku z bandaskou :] A aj umyselne dali sme si za posledne peniasky pizzu a vyrazili smer Topiky. Uz pri vysadzani Veroniky sa mi nepozdavali manevrovacie schopnosti Paulinky. Ale nebudem strasit hajde domov. Vikiho som vysadil pri jeho busikoch a ja som upaloval do vane :]
Druhy den som zistil ze to bolo defektom na kolese pod soferom k comu ked priratam odpadnuty kryt vpredu … je to OK na ten paradny TRIP co sme zazili.

Ostatne foto su v mojej galerke

3 Comments

  1. ZELENÝ

    vinikajuci trip report 🙂

    a tento trip bol vrchol uz tak genialnej sezony …zasluzil sa o tie drapaky ktore obuvam 😀

  2. majky

    BRAVOOO!!!

  3. Pandero

    pekny offroadik, to bahno vyzera husteee 😉 krasna je fotka c.5 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2024 Busdriver

Theme by Anders NorenUp ↑