polsko32.jpgA tu je ďalší pekný výlet. Nieže by nebolo pri mori super, ale často ani nevieme, ake krásne zákutia máme pod nosom.. Z natočených video klipov som urobil zostrih. Je to môj prvý, takže to treba brať s rezervou 😉 26.7.2007 sme vyrazili z Blavy smer Teplice. Obvyklé tankovanie pred cestou malo nový prvok – nabral som do novej bandasky! Keďže v Žiline ma čakala dokončená záhradka, nemohol som už ďalej fungovať bez kanistra, nevyhnutného to artefaktu busej kultúry 😉 Po ceste sme dali kafepauzu v Trenčianskych tepliciach a okukli, čo nové v parku a okolí. Predpokladám, že minimálne polka Teplíc patrí Mečiarovcom, ale aspoň to už vyzerá k svetu. Ešte by mali kúpiť kúpalisko Žaba a dať ho do richtigu..

27.7.2007 Konzulát Žilina

Zo záhradky som sa tešil jak malý chlapec, je to úplne iný level 😉 Večer sme to zapili a na druhý deň doobeda mi Konzul navaril nové sedadlo vodiča, dorazy na spolujazdcovu preklápačku a aj tažné oko vpredu, aby som už nemusel pri rozťahovní busa viazať lano o nápravu.

28.7.2007 Zywiecka priehrada

Poobede sme vyrazili na sever, smer Poľsko. Po ceste sme sa zastavili v Krásne nad Kysucou, kde nám Konzulov kamarát nabalil vrece sušeného dreva. Drevo putovalo samozrejme na záhradku 😉 Predtým som na ňu prvý krát dal rezervu (konečne!) a kanister s benzínom, dozadu som nahodil campové stoličky a stolík. A užíval si voľný priestor v busíku.
Konzul zavelil smer Zywiec, je tam fajná priehrada, pri ktorej sme sa rozložili (za nejakú almužnu, 100 Sk alebo tak, platil to Konzul, mal zloté) a urobili sme si pekný, “slovenský” večer 😉 Na druhý deň Konzul s Konzulovou pokračovali ďalej do Poľska, okuknúť soľné jaskyne niekde pri Krakove. My sme zamierili nazad, cez Oravskú Polhoru.

28.7.2007 Orava, wellness a Zverovka

Stavili sme sa na Oravskej priehrade. Chcel som sa niekde najesť a ohygieniť. To prvé nebol problém, ale to druhé bol. Naštastie. Lebo inak by nás osud nezaviedol na jedno krásne miesto. Už som rezignovane mieril smerom na termálne kúpalisko Oravice, kde som očakával nával turistov, ked sa vynoril bilbórd “Wellness Oravský háj – 8 km”. Bolo nám to asi súdené, lebo namiesto nechutnej tlačenky s turistami sme mali sami pre seba úplne novú wellness budovu s bazénom, termálnou vírivkou a saunou. Budova je súčasť nového resortu, ktorý v nádhernej, bokom položenej doline na “konci sveta” postavila nejaká košická firma. Verenosť tam prakticky nechodí, iba vopred ohlásené skupiny, asi na nejaký team building alebo podobné zverstvá. Ja som dostal výnimku, vedúci bol totiž v pohode 😉
Večer som to fukol na Zverovku, kde sme prespali pod úpätím Roháčov.. Mmmm..

29.7.2007 Chopok a stretnutie s Majkyho výjazdovou skupinou

V nedeľu sme to strihli zo Zuberca na Mikuláš, kam sme zobrali dvoch milých českých stopárov. Tí mali z jazdy šou a keď sme ich pohostili pivkom a vysadili v Mikuláši na železničnej stanici, boli vytešení 😉 Ďalej sme zdolali Čertovicu a polorozpadnuté brzdy dostali ďalší klinec do rakvy :-/ Vybehli sme pod Chopok, pokochali sa a potom sme zamierili do Podbrezovej, kde sme sa stretli s Majkym. Vracal sa zo zrazu Chrobákov aj so spolujazdcami Palim a Trubicom. Zvítali sme sa, posilnili a pokecali o čerstvých zážitkoch. Nasledovala spoločná jazda do Blavy, s občerstvovacou pauzou za Vištukom.

Vďaka všetkým zúčastneným, obzvlášt Konzulovi, a poklona Busu! Nenechal ma v štychu 😉

Pandero