pocuvadlo19.jpgPo nedávnych úpravách v interiéri Busíka prišiel čas testovania. Pred odchodom z Blavy mi počas dolievania oleja prdla gumená hadička, ktorou bol zablendovaný otvor spod karbecu na podtlakovú reguláciu. Prasknutú prestarnutú hadičku som oblepil páskou, narval nazad a pomocou jednorazových plasových SK-pások upevnil 🙂 Potom sme mohli vyraziť smer Radava, kde sme absolvovali príjemné Birthday posednie u Ľubkovcov. Nedalo mi to a poslal som SMSku Konzulovi, či sa náhodou nechytá ne večerné posedenie na Počúvadle, kam som mienil večer doraziť. Konzul nesklamal, operatívne zmenil program a prislúbil účasť.

9.6.2007 Brhlovce

Kedže Brhlovce sú po ceste do Štiavnických vrchov, zastavili sme sa u Jančiho (Anciáša) na kamennej terase. Ako vždy s Jančim – veľa pozitívnej energie a pohody. Dostal ma, keď ukázal nádherne zrekonštruovaný dobový domček (fotku žiaľ nemám) s originálnou pecou na chlieb a kompletným zariadením, pričom ledabolo podotkol, že si v ňom spraví víkendové bývanie! Nabudúce nafotím, je to totálna šleha.. Večer sme vyrazili nádhernou zvlnenou krajinou smer Počúvadlo.

9.6. – 10.6.2007 Počúvadlo

Busík bez problémov dofičal po serpentínach na Počúvadliansky tajch. Konzol trošku meškal, lebo ešte nebol v Štiavnici a okolí a netušil, do akého terénu ide 🙂 Hlavne že dorazil a mohli sme dať večerný pokec pri fľaške a guláši. Terka ostala doma, čo pri pohľade na tieto fotky určite ľutuje 😉 Na druhý deň sme po raňajkách vyrazili do Štiavnice.

10.6.2007 Štiavnica a Hodrušské jazero

V nedeľu sme dali super drajv, busíky frčali jedna radosť, bola to paráda! Dal som sa nahovoriť, že sa najeme u Kaníka v hoteli Matej – never again! Jednak tam mali nejaký stavebný bordel po rekonštrukcii, ale hlavne ma dožralo, že ma čašníčka chcela odrbať o 100 korún a keď som ju na to upozornil, ani sa neospravedlnila, iba mi hneď vrátila prachy 🙂 Slovneský kapitalizmus v praxi. Inak Štiavnica v pohode, citiť tam históriu aj umeleckého ducha, viaceré obchodíky s umením, stálo by za úvahu zúčastniť sa nejakej letej akcie, roba iaceré fastivaly v aj vernisáže..

Po ceste zo Štiavnice sme dali kafe pauzu na Hodrušskom jazere. Je to veľmi pekný tajch, miestni chalani skákali zo strmých brehov do hlbočiny pomocou húpačky – dlhého lana s priviazanou bakulou, na ktorom sa rozhúpali a nad hladinou pustili. Ideálne aj na prespanie v Buse, treba registrovať;)

Vďaka všetkým zúčastneným, teším sa na vás znova! 🙂

Pandero