Nový prírastok: Biemann

Do busa som sa zamiloval hneď na prvý pohlad, ako Tomík kúpil Želvu. Od tej doby som netúžil mať iné auto..
No s myšlienkou, že budem mať raz vlastný, som si musel vystačiť zopár rokov….


Veci začali naberať na obrátkach túto jar, kedy som ako divý každý deň pozeral inzeráty, či sa nejaká nová za dobrú cenu neobjaví. To trvalo asi dva mesiace a stále nič. Sem-tam keď sa niečo dobrého objavilo, tak to bolo fuč ani človek nestihol odpísať na mail.

Jedneho dňa kolega pri obede vraví, že u nich na ulici stojí jeden busík už asi pol roka. Povyzvedal som čo to zač – mal som totiž ucelenú predstavu čo chcem 🙂 Westku s vysokou strechou TD.
Hneď po robote som to išiel okuknúť. Bol utorok. Ako som ho zbadal, bol som úplne mimo. Cukrík ako keby vyšiel z fabriky, westka, vysoka.. Bolo rozhodnuté, ten musí byť môj!!

Pol hodinu som stepoval okolo, kým sa neobjaví niekto z okolitých domov. Vyzistil som kto je majiteľom a už som klopal na dvere. Otvoril starší pán a dali sme sa do reči čo má s ním v pláne. Pôvodne ho nechcel ešte predávať, ale keďže mu stál pred domom už 6 rokov nevužitý, tak sa nechal ukecať.. Dali sme malú obhliadku. 1,6 TD interiér ako nový, hore ešte nikto nespal… Akosi mu prišlo divné, že som už rozhodnutý. A keď som mu povedal, či ho môžme v piatok ísť odhlásiť a vybaviť prevozné špz… že by som rád s ním chcel ísť rovno domov, tak vyzeral až zdesene… Nemal moc času a tak sme sa ešte dohodli na druhý deň, že dáme skúšobnú jazdu.

Teda tí nemci sú iná nátura! Na druhý deň už všetko nachystané, dali sme jazdu a trochu pokecali čo už má všetko za sebou. Kupoval ho ako pol ročné priamo od dílera roku pána 1986. Takže prvý majiteľ a ako to už u nemcov býva zvykom – kompletná servisná dokumentácia k tomu. Vravel, že s ním pobehal po Európe a taktiež bol aj v Turecku. No za posledných 6 rokov spravil asi 300km – prevažne cesta na STK a späť. Ukazovateľ nabehaných km – niečo cez 90 000.. No comment!

V piatok sme sa dohodli, že pôjdeme vybaviť úradné záležitosti. To mi padla sánka druhý krát. Celé nám to zabralo niečo do jednej hodiny!! Uradníci s úsmevom na tvári, ochotní vám pomôcť, vytelefonovať potrebné vaci a poradiť.
Zostala už len maličkosť – nahodiť prevozné špz a 600km domov..

…no a tak sa mi splnil sen!
Mám svoj busík… =o]

písal Pali : )





3 Comments

  1. Kapor

    Nadhera!
    Prajem vela zazitkov a spokojnych kilometrov.

    Peace!

  2. Pando

    ciperny krasavec! uz to jede 🙂 verim ze zimne apokalypticke Sitno das s funkcnym kurenim.. 😉

  3. TURKY

    juuuuuuuuj ale musíš byt štastny ,poznám ten pocit ,je na nezaplatenie…nech ti pekne slúži a staraj sa oneho..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2024 Busdriver

Theme by Anders NorenUp ↑