pict0078.jpgPočasie a chuť vyraziť niekde ma dohnali k tomu, aby sme strávili víkend v Rakúsku pri Neusiedlersee. Všetko to začalo internetovým pátraním po najlepšom kempe (najlepším sa čiastočne myslí aj najlacnejší), kde by sme mohli zakotviť. Skončili sme pri zarezervovaní jedného miesta v dedine Breitenbrunn. Pravdu povediac pri čítaní infoletáka o tomto kempe som sa potešil informácii o celkovo 12 miestach pre Kurzcamper-ov. Bolo to niečo podľa mojich predstáv. Ticho a kľud. Na cestu sme sa vydali v piatok pred obedom, aby sme stihli tie najväčšie horúčavy!!! Do Bratislavy sme sa dovalili zhruba po 4 hodinách cesty v príjemných 35 °C.   Na hraniciach som mal dohodnuté stretnutie s „Majkym“ a vtedy som ešte netušil, kto to je a čo všetko zapríčiní toto stretnutie. Okrem toho, že som spoznal človeka, u ktorého Bus VWírus už tiež prerástol do štádia odkiaľ niet návratu, môžem povedať, že vďaka nemu mám možnosť vyblázniť sa na týchto stránkach!!!

Hranice prekračujeme v pohode, vyzbrojení identifikačným znakom – slovenskou zástavou.

Breitenbrunn je od hraníc vzdialený cca. 40 km, takže po chvíli sme dorazili na miesto určenia už celkom v pohode. Slniečko nebolo také vterné a teplota vzduchu trošku klesla.

Zakempovali sme úplne v pohode, kemping bol síce malý ale útulný, rezervované miesto už na nás čakalo, akurát sa vyskytli technické problémy s koncovkou na pripojenie do el. siete. Vyriešili sme to za 10 €.

Sobota sa niesla v znamení pohody, kúpania sa a bicykla.  Počasíčko bolo vynikajúce. Večer som bol milo prekvapený, keď si pivo ako jediná komodita v chladničke udržalo svoju schodíkovú teplotu!!!

V nedeľu sa nám trošku zamračilo, ale nebolo to nijako dramatické, vychutnal som si prázdnu pláž, dali sme si okružný špacírgang a pomaly sme sa vyberali domov. Boli sme milo prekvapení, keď nás v nedeľu prišla „vystriedať“ rakúska posádka s modrým Busom.

Cesta späť prebehla bez závad až na ten silný vietor, ktorý sa do nás oprel, ale nedali sme sa. Barney sa držal statočne a po cca. štyri a pol hodinách sme úspešne dorazili a ukončili misiu „Neusiedlersee 2005“

Na záver by som pochválil kemping. Záchody, sprchy, teplá voda boli absolútne bez problémov, pekné, čisté a upravené, pretože jazero má bahnisté dno, je pláž vysypaná jemnými kamienkami až do vody, upravený trávnik môžete zhodnotiť na fotke sami a úplnou samozrejmosťou boli sprchy na brehu. Celé nás to vyšlo na víkend (3 dni a 2 noci) pre dvoch dospelých, jeden Bus, pripojenie do el. siete a akási domáca daň na 27 €.